top of page
zakelijke auto laadpaal.jpg

LAADPAAL ZAKELIJK KOPEN?

Laadpunten voor je bedrijf

Het rijden in een elektrische auto wordt steeds populairder. Het is ook milieubewust en als werkgever kan je overwegen om een  oplaadpaal te installeren . Bij het laten   aanbrengen van een zakelijke laadpaal op kantoor  dient er rekening worden gehouden met kosten. Onderstaand een indicatie van de kosten waar je rekening mee moet houden.
•     laadpaal 
•    Installatiekosten
•    Serviceabonnement 

Een laadpaal op kantoor heeft natuurlijke andere eisen dan een laadpaal aan huis  Zo heeft een zakelijke oplaadpunten  meerdere uitgangen nodig, omdat deze naar alle waarschijnlijkheid meerdere mensen zoals medewerkers  en/of  cliënten gebruikt kunnen worden dan een particuliere  laadpaal . Bovendien wilt u als werkgever niet dat iedereen gratis kan komen laden. Het is dan belangrijk dat u een  oplaadpaal koopt die Online werkt. Dit wil zeggen dat u op een dashboard kunt bijhouden wie er op welke tijdstippen gebruik maakt van de  laadpunt . De stroomkosten kunnen vervolgens verrekend worden op aan de  personeel  bijvoorbeeld op de volgende loonstrook.

De investering  voor een laadpunt kan variëren  tussen de 400 en 3000 euro. De  totale kosten van een  laadpaal hangt af van verschillende  factoren zoals installatie, graafwerkzaamheden, plaatsing en natuurlijk het  type oplaadpaal.


Laadpaal kopen?

Contact
Home: Welkom
zakelijke laadstation.jpg
Home: Afbeelding

Welke kosten komen er nog meer bij een zakelijke oplaadpaal ?

Naast installatie van de laadpaal moet je ook rekening houden met kosten voor het opladen van uw auto. De kosten hiervan hangen af van de manier van opladen, zo kan je een abonnement hebben maar ook een zakelijke laadpas.

Home: Tekst

All-in oplossing voor laadpalen

Een laadpaal binnen jouw VvE?
Snel, simpel en zonder gedoe!

Home: Over

Welke kosten bespaar je met een oplaadpuntbij je bedrijf?

Voor je bedrijf kan je natuurlijk wel laadpaalvergelijken en kijken welke het best bij je past. Een oplaadpaal voor bij je bedrijf is vaak een stuk voordeliger. Dit heeft te maken met de subsidies die u kunt krijgen bij het plaatsen van eenoplaadpaal. Er zijn aantal regelingen waar je kosten op kunt besparen zoals:

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Bij het aanschaffenvan eenlaadpaalvoor je bedrijf kan je gebruik maken van de MIA regeling. De milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor de fiscale winst wordt verlaagd. Je kan tot 36% van het investeringsbedrag afschrijvenvan de fiscale winst. Hoe hoog het percentage is van de aftrek is hangt af van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.


Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Een regeling waar je ook voordeliger mee kunt uitkomen is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Met de VAMIL is het mogelijk om je investering op een willekeurig te laten afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Je kan hierdoor ervoor kiezen om direct het te laten afschrijven en zo kom je op een lagere fiscale winst uit en betaalt je minder belasting in dat jaar. Dit geeft je een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Home: Tekst
bmw zakelijke laadpaal.jpg
Home: Afbeelding

Hoe gebruik jouw zakelijke laadstation?

Is je batterijvan je elektrische auto (bijna) leeg? Dan kunt u deze eenvoudig opladen aan een laadpaal.


Om op te kunnen laden bij een laadpaal, heeft u altijd een laadabonnement nodig. Ook wanneer de laadpaal uw eigendom is. De herkenning van de laadpas in combinatie met het abonnement zorgt ervoor dat altijd duidelijk is wie er aan het opladen is en voor wiens rekening de laadsessie komt. Zo kan een ander niet zomaar gaan laden aan uw laadpaal op uw kosten. Bij openbare laadpalen registreert de laadpas bij wie de kosten in rekening moeten worden gebracht.


Het starten van uw laadsessie is heel eenvoudig:


Sluit de laadkabel aan op de oplaadpaal. Er brandt vervolgens een groen licht. Dit houdt in dat de laadpaal in werking is. Brandt het lampje rood? Dan is er sprake van een storing en kan je de oplaadpaal niet gebruiken .

Wanneer de laadkabel aan je auto is aangesloten en hou je laadpas voor de oplaadpunt . Als de oplaadpuntblauw kleurt, wordt je laadsessie gestart. Je auto wordt nu opgeladen.

Ben je klaar met laden? Houd je laadpas voor de laadpaal , dan wordt de ontgrendelt de laadkabel ontgrendeld. Je kan deze nu ontkoppelen. Zo is het dus niet mogelijk dat iemand anders uw laadkabel ontkoppeld.

Home: Tekst
bottom of page