OP ZOEK NAAR EEN ZAKELIJKE LAADPUNT LEVERANCIER?

Wat kost een zakelijke oplaadpunt bij je thuis?

De inverstering voor een  laadpaal  verschilt tussen de 450 en 3000 euro. De totale inverstering van een  oplaadpaal hangt af van verschillende factoren zoals installatie, graafwerkzaamheden, plaatsing en natuurlijk het soort laadpunt.

 

Wat kost een oplaadpunt bij je bedrijf? Hoe duur is een oplaadpunt bij je bedrijf?

Een  laadpaal  voor bij uw bedrijf is vaak een stuk goedkoper Dit heeft te maken met de subsidies die u kunt krijgen bij het plaatsen van een  laadpunt . Voor je bedrijf kan je natuurlijk wel weer kiezen voor zwaardere oplaadpunten  zoals een snellader.

 

Welke kosten komen er nog meer bij je zakelijke laadstation?

Naast installatie van een  oplaadpaal maak je ook kosten voor het opladen van uw wagen. De kosten hiervan hangen af van de manier van laden, zo kunt u een abonnement hebben maar ook een laadpas

 
Tesla zakelijke laadpaal.jpg

Een elektrische auto opladen? Hoe gaat dat in zijn werking?

Verscheidene  vormen van uw elektrische auto laden.

Je kan je auto op verschillende vormen opladen. Opladen met een gewoon wandcontactdoos is mogelijk, maar wij raden dit niet aan. Voor een gewone huis-tuin-en-stopcontact is het niet mogelijk om het 8 á 9 uur lang hoog te belasten. Er is erg veel stroom nodig om je elektrische auto volgeladen te krijgen

Hiervoor is een speciale  laadpaal  nodig


Wat voor  laadpunten  zijn er?

Er zijn verschillende  laadstations:

1- fase of 3- fase met 16A, 32A. Wisselstroom /Dc-laden en  laadpunten  met 1 of 2 sockets.

Er zijn ook snel  laadpalen . Deze zijn meestal te vinden bij tankstations. In nederland kan je Op dit moment bij ruim 300 snel  laadstations je auto laden.


Wat is 1-fase opladen

De laadtijd  bij 1 fase  is erg lang omdat een laag vermogen aanwezig is. 1-Fase Laden staat gelijk aan het gebruik van een regulier stopcontact en verbruikt  230V. Het maximale laadvermogen  van een 1-fase oplaadpaal is 3,7kWh, wat betekent dat u voor een gemiddelde  auto met bijvoorbeeld een batterijcapaciteit van 60 Kilowattuur) een laadtijd nodig hebt van ongeveer 16 uur.

oplaadpunt  voor thuisgebruik

1-Fase laden is vooral gemaakt voor een oplaadpunt bij huis. De inverstering die hiermee gemoeid zijn, zijn afhankelijk van de bestaande installatie en benodigde werkzaamheden en kan je  ramen tussen de € 500 – € 1500.


Wat is 3-fase laden

Bij een 3-fase  laadpaal  wordt er gebruik gemaakt van krachtstroom (400V) en kan een oplaadvermogen van 11 Kilowattuur bereiken, wat driemaal de snelheid van een 1-fase  oplaadpaal is. Afhankelijk van de  laadvermogen  van de batterij wordt de snelheid van het opladen bepaald. Bij een accucapaciteit van 60 Kilowattuur is de volledige oplaadtijd maximaal 5-6 uur. Een aanzienlijke tijdswinst als je het vergelijkt van het laden met 1-fase!

Het is vaak wel mogelijk om de 3-fase netvoeding te installeren. Hiervoor is een kleine aanpassing nodig van je technische installatie. Dit zal wel invloed hebben op je vastrechtkosten.


Laadopties voor thuis en bij uw bedrijf

Een laadpaal met 3-fase laden is zowel geschikt voor te huis  als voor toepassing bij uw bedrijfspand. De gehele  investering zijn tussen de € 1000 – € 2500 afhankelijk van de omvang van het werk inclusief eventuele graafwerkzaamheden.


Wat is een snel  laadpunt ?

Snelopladen is laden met behulp van een gelijkstroomaansluiting (DC). Afhankelijk van de auto kan je de batterij binnen 60 minuten tot 80% laden . Met een snellader laadt u tot wel 25X sneller op dan met een regulier contactdoos en 5X sneller dan laden met 3-fase.

Deze snel oplaadpunt  worden over het algemeen gebruikt door bedrijven die een wagenpark van elektrische auto’s hebben, heel interessant  voor een bedrijf die kosten wilt besparen (de kosten zijn 3x lager dan bij een extern snellaadpunt) en het is effectief  in te zetten tijdens  kantooruren.

INSTALLEREN LAADPUNT

Het lade met 32 ampère is niet mogelijk in Nederland, want de meeste huishoudens hebben een hoofdaansluiting van 25 ampère. Zelfs als je met minder ampère wilt laden, is het sowieso verstandig om een aparte groep hiervoor te installeren om overbelasting te voorkomen.